dimecres, de gener 16, 2008

Poca broma
— No facis bromes — li demanà, plorosa, al seu xicot — m'espantes .
— No en faig — contestà mostrant els ullals blancs i esmolats .

Massa tard
Mai s’hauria d’haver allistat, conclogué en Derek mentre sota el seu cos masegat creixia lentament un fosc bassal de sang.

Perspectiva
—Això és l'infern ? — preguntà, incrèdul, rememorant la seva existència: misèria, gana, dolor i una mort espantosa.
—Doncs no està malament .

Proposit d'esmena
La Creació complia catorze mil milions d'anys, quan Ell digué: “acceptaré i esmenaré els meus errors”.
I l'univers deixà d'existir.

divendres, de gener 11, 2008

Éssers lliures

Miro el cinturo dels meus pantalons. És de marca. Me'l va regalar la meva vella fa una pila d'anys. M'agrada el seu aspecte; el cuiro tan ample i la gran sivella metàl·lica. És, també, prou llarg pel meu propòsit.
Escuro el contingut de l'ampolla, un excel·lent priorat en el què m'he gastat fins l'últim dels euros que em quedaven, i com que ja fa temps que no menjo gaire, l'efecte del vi em deixa completament col·locat.
Per uns instants m'ofego en un mar d'angoixa, desitjant intensament gaudir d'una nova oportunitat. De sobte em marejo i vomito una glopada de líquid agre, que tenyeix l'herba d'un porraci fosc i malaltís. Malaguanyat priorat.
Estic assegut a terra, dins un jardí abandonat. A l'altra banda de la paret que he saltat per entrar-hi encara puc sentir la Gran Via de Barcelona, pletòrica de moviment i soroll. Com en un somni m'adono que la vida segueix endavant, indiferent al fet que jo ja no vulgui viure més.
Tot m'ha sortit malament, però no renego de res. Accepto la realitat en tota la seva crua nuesa; he volgut ser lliure, he arriscat molt i he perdut. Malgrat tot, encara ara, completament begut, i amb la malaltia consumint-me lentament, puc dir que estimo la vida. I justament per això, vull poder decidir lliurement quan i com marxar.
Em trec el cinturo amb cura, gaudint del seu tacte. Sí, segur que servirà.


El gos, pollós i brut, mira amb reticència com el cos inert penja de la porta de ferro forjat que dona accés al descampat on dorm cada nit. Gemega de por sense gosar apropar-se. I és que subsistir en l'ambient hostil de la ciutat l'ha fet extremadament prudent i desconfiat. Per ell la llibertat, atorgada per sorpresa quan el van abandonar fa dos mesos, ha estat una autèntica revolució que ha fet miques la seva plàcida i còmoda vida anterior. De fet , ha resultat ser un autèntic infern, i el seu llastimós estat físic en dóna fe.
Quan, finalment, decideix que el mort no representa cap amenaça, s'hi acosta, aixeca la pota i marca el seu territori.

dimarts, de gener 08, 2008

Adéu amiga

Carona blanca,
cor de llop, ulls salvatges,
t'estimo huski.


dissabte, de gener 05, 2008

La glòria del cel


— Demà rebràs la notificació; has estat escollit, seràs un querubí — em digué Satanas.
Querubí ! Un ascens piramidal ! Aniria al cel amb els sants, àngels i arcàngels. Qui sap si coneixeria al mateix Deu Pare ! Menjaria en coberts de plata i beuria en copes de cristall.
—No facis aquesta cara, no saps el que t'espera ! — m'etzibà el dimoni. Havia entrat volant per la finestra de l'habitació, acompanyat d'un munt de diables fortament armats. Feien por.
— Al cel solament hi trobaràs una colla d'homes depravats. Els mateixos homes que, fa més de mil anys, van descobrir el tractament per aconseguir la immortalitat i decidiren mantenir-lo en secret. Els mateixos que, des d'aleshores, us tenen esclavitzats i enganyats amb tot aquest circ religiós — digué amb una ganyota de ràbia.
Jo no l'escoltava. Era la veu del mal i estava preparat per resistir-la.
— Saps perquè us volen a les ciutats orbitals que vosaltres anomeneu cel ? — afegí el dimoni — doncs per omplir els seus prostíbuls, això és tot. La immortalitat es llarga i l'avorriment alimenta depravacions inimaginables. Jo era un d'ells, sé de que parlo.
Tapant-me les orelles, vaig començar a resar un pare nostre en veu alta. A la pantalla de plasma, els rostre dels sants, relaxats i feliços, em fitaven amb aprovació.
— Calla i deixa de mirar aquesta merda, imbècil ! Venim a salvar-te ! — cridà Satanas.
En aquell moment la pared va esclatar i, envoltats d'una difusa claror blanca, un grup d'àngels d'assalt penetraren per l'esvoranc acompanyats per mortífers llampecs de llum groguenca. Vaig caure a terra, encegat. Una fortor insuportable de carn cremada m'omplí les narius, gemecs d'agonia em perforaren els timpans.
Tot acabà en un instant. Les restes carbonitzades dels dimonis omplien l'habitació. Va ser aleshores quan, entre el fum, aparegué una figura imponent; l'arcàngel Sant Miquel, el màxim responsable dels exercits celestials.
Jo el coneixia, era uns dels habitants del cel més admirats; un heroi. L'arcàngel examinà les restes de Satanas i, amb velocitat inhumana, es girà cap a mi. Mirant-me amb aquells ulls blaus i profunds, digué:
— Has donat crèdit a les paraules del dimoni i ara, estúpid mortal, ho aniràs xerrant tot a qui et vulgui escoltar. Diràs que no som més que científics boixos. M'equivoco fill meu?
— Senyor tingueu Pietat — vaig implorar agenollat. Cap cot.
— La pietat és pròpia dels dèbils d'esperit — em contestà sense sarcasme, i, mentre la seva mà de ferro m'engrapava pel coll, va afegir :
— Tanmateix, eres un escollit, havies de pujar al cel, doncs pujaràs al cel ... una mica abans del que estava previst.
I el rostre, tan bell, del temible guerrer celestial, m'acompanyà cap a la foscor.

divendres, de gener 04, 2008

La Cova

En sfiggg va néixer a la Cova junt amb les seves germanes.

L'anomenarem sfiggg per conveniència del narrador, però en realitat, l'sfiggg no tenia nom. Les úniques que li podrien haver posat, les seves germanes, tan sols estaven interessades en fornicar amb ell, cosa que, per altra banda, a l'sfiggg ja li estava bé.
El nom, de tota manera, no és del tot gratuït; reprodueix aproximadament el soroll de fons que inundava tota la Cova. Un soroll, somort però constant, provocat en part per l'activitat de les criatures i, també, pel moviment de la mateixa Cova.

La Cova era un lloc peculiar; completament fosc, calent, humit i comestible. Al principi el temps no existia, l'sfiggg fornicava, menjava i, embafat d'un sedant benestar, es quedava quiet fins que una de les seves germanes se li apropava per tornar a començar el cicle. Van passar molts cicles abans que arribés el canvi, però quan ho feu, fou ràpid e implacable.
Primer la Cova va deixar de bellugar-se, més tard va perdre la calidesa i la humitat. Afortunadament encara era comestible i l'sfiggg no sospità en cap moment que allò fos el començament del final. Per últim, les seves germanes van deixar de requerir-lo. Ell seguia menjant i descansant, però ara ja no era aquell descans profund i plàcid al què estava habituat.
Va ser aleshores quan la llum entrà a la Cova, les parets s'esfondraren i, sense haver-ho demanat, tots els seus habitants es convertiren en éssers lliures.
La llibertat però, seria efímera per l'sfiggg, aquell mascle d'àcar de l'espècie anomenada Adactylidium. Quan va sorgir d'entre les restes del cos de la seva mare, gairebé no va tenir temps d'assimilar l'existència del món exterior; sobtadament privat de tota voluntat de viure, agonitzà mentre veia com les seves germanes, fecundades i plenes de vida, es dispersaven per buscar aliments.

Però malgrat morir tot just al néixer, ningú podria dir mai que no havia tingut una existència plena.